گزارش اولین بازدید صحرائی زمین شناسی

ساخت وبلاگ

راس ساعت 9 صبح ماشین های حامل همکاران از آمل به سمت جاده ی هراز آغاز به حرکت کردند. در طول مسیر انتخاب شده، ایستگاههایی برای بازدید علمی  زمین شناسان استان در نظر گرفته شده بود که در زیر به آنها اشاره مینماییم: 

ایستگاه اول، بازدید از سد مخزنی هراز :  

سد خاکی هراز در 20 کیلومتری آمل در جاده ی هراز واقع شده است. البته ساخت این سد هنوز به پایان نرسیده است و در حال احداث میباشد. اهداف احداث این سد عبارتند از: آبیاری اراضی کشاورزی پنج شهرستان، تامین آب شرب و تولید انرژی برق آبی و ... قبل از بازدید از سد ابتدا مهندسین دست اندرکار این پروژه در جلسه ای توجیهی در مورد اهداف ایجاد سد، ویژگیهای این سد و  چگونگی مراحل ساخت توضیحاتی ارایه نمودند و همکاران نیز در این جلسه پرسشهای تخصصی خود را مطرح نمودند. سپس همگی با مینی بوس به محل احداث سد عازم گردیدیم و از نزدیک شاهد فعالیت متخصصین، مهندسین، کارگران و سایر عوامل در محل شدیم. 

ایستگاه دوم، تاقدیس عمارت 

پس از مشاهده ی سد، در ادامه مسیر جاده هراز در مکانی نه چندان دور از محل احداث سد هراز توقف کردیم تا تاقدیس بزرگی معروف به تاقدیس عمارت را مشاهده نماییم. همکار گرامی جناب آقای دکتر قلی نتاج به عنوان راهنمای ما توضیحاتی را در مورد این تاقدیس ارایه نمودند. تاقدیسی که هسته ی آن را سازندهای نسن و روته و قسمتهای بیرونی آن را سازند الیکا و شمشک تشکیل داده اند. این تاقدیس از کنار سد آغاز شده تا انتهای اولین تونال جاده ی هراز ادامه دارد. همچنین از لیتولوژی و  لایه های حاوی فسیل هم بازدید به عمل امد و نمونه برداری صورت گرفت. 

ایستگاه سوم، منطقه ی باغ صفا  

در ادامه مسیر به منطقه ای ییلاقی معروف به باغ صفا وارد شدیم. این منطقه در ابتدای مسیر بخاطر داشتن سنگهای آتشفشانی و گدازه ای ( اوایل کرتاسه) که اغلب از جنس بازالت و آندزیت میباشند، معروف میباشد. در ادامه ی مسیر و در ارتفاعات بالاتر ژیپس ملافیر در رسوبات قابل مشاهده است. همچنین آثاری از زمین لغزه ای قدیمی در قسمتهای زیرین آهکهای سازند لار در منطقه مشهود است. تراس های آبرفتی قدیمی رودخانه ی هراز  بخوبی از این منطقه قابل رویت است.

 بازدید علمی حدود ساعت سه و نیم  بعد ازظهر به پایان رسید و همگی همکاران  بعد از نماز و صرف ناهار، شهر آمل را به قصد شهرستانهای خود ترک نمودند.  

بر خود لازم میدانیم از همکاران زمین شناسی شهرستان آمل تشکر ویژه نماییم که در امر هماهنگی، تدارکات، راهنمایی و توضیحات علمی از هیچ  گونه کمک و حمایتی دریغ نورزیدند.

گردش علمی...
ما را در سایت گردش علمی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : zaminmazand بازدید : 95 تاريخ : شنبه 6 آبان 1396 ساعت: 21:15